Talon maalausta ja kiitokset kuluneesta vuodesta

Tällaisena aikana, kun kaikki on peruttu, liikkumiset rajoitettu ja elellään ilman lähikontakteja tuttuihin, kodin merkitys kasvaa. Siksi onkin mielestäni tärkeää, että koti tehdään sellaiseksi, jossa on hyvä olla ja jossa itse viihtyy.

Kodin ei tarvitse näyttää katalogikodilta, ellet sitten tunne oloasi kotoisaksi juuri sellaisessa. Mielestäni oikeassa kodissa näkyy eletty elämä ja sisustuksessa sen asukkaiden persoonallisuus.

Meidän perhe asuu maaseudulla. Kodista onkin tullut vuosien saatossa erityisen tärkeä paikka. Tämä koti on antanut katon meidän perheelle jo 23-vuotta. Puolisolleni kauemmin, sillä hän on asunut tässä talossa syntymästään saakka. Meidän perheen aikana sitä on koetellut vesivahinko sekä korjaus, -että rakennusvirheestä aiheutunut lattiasieni. Koti on noiden katastrofien jälkeen korjattu, mutta viimeisimmän remontinaiheuttajan vuoksi, sitä ei voida koskaan myydä kenellekään vieraalle.

Lattiasieni ei ole näyttänyt paluumerkkejä näinä remontin jälkeisinä vuosina, mutta mitään takuita sen pois pysymiselle ei voida asettaa. Täällä asutaan siis niin kauan, kun seinät kattoa kannattelevat.

Itse olen hyvinkin koti-ihminen. En kaipaa loma-matkoja tai illanviettoja viihteellä ihmispaljoudessa. Sen sijaan kaipaan aikaa, jolloin pystyi asioimaan ihmisten ilmoilla ilman hengityssuojainta ja kaipaan valoa.

En tiedä tuntuuko se vain minusta, mutta aivan kuin tämä loppuvuosi olisi ollut jotenkin erityisen pitkä ja pimeä.

Auringosta saatava energiapuutos alkaa näkymään pikkuhiljaa saamattomuutena, enkä pidä siitä yhtään. Olen puuhastelusta pitävä ihminen ja ideat syntyvät energian myötä. Nyt kun vain saisi jo sitä valoa.

Valottomuudesta huolimatta teki mieleni väritellä tällaisia ylijäämä puita. Ja kun kerran kotoillaan, niin maalataan taloja.

Vanhat jäätelötikut oli sopivia hyödyntää nurkkalaudoiksi. Liimasin ne kiinni erikeeperillä. Akryylivärillä maalasin puunpalaset talon näköisiksi. Kattona toimii palaset vanhaa pärettä, jotka joko liimasin tai naulasin paikoilleen.

Nämä talot saavat nyt jonkin aikaa koristaa meidän kellarinovea, joka muistuttaakin tällä hetkellä mielestäni isoa tonttuovea.

Nuo kärpässienet sain siskoltani. Ne sopivat sienitaloon mielestäni, kuin nenä päähän. Onhan meillä pihassakin samasta aiheesta olemassa myös omatekoinen patsas.

Joulu on ovella ja on aika kiittää teitä Vällylässä vierailijoita. Palataan uusilla artikkeleilla vuonna 2021.

Sydämellinen kiitos vierailustanne. On ollut ihanaa huomata, että näitä mun arkisia kirjoituksia ja puuhasteluita saavutte katsomaan ja jotkut jopa läpeensä lukemaan. Erityisen lämmin kiitos teille, jotka olette jättäneet visiitistänne jäljen. Ilahdutatte viestillänne minua suuresti. On ollut myös ilo todeta, että artikkelistani on ollut jollekin myös hyötyä, kun yrityksen ja erehdyksen kautta olen kunnostanut vanhoja huonekaluja. Toivottavasti blogini kautta myös ensivuonna, voin olla hyödyksi ja innostaa myös teitä tekemisilläni.

Olkoon ensivuosi jokaiselle lempeä. Tuokoon vuosi tulleessaan jotain uutta, kasvattavaa, opittavaa sekä rakastettavaa.

Erityisesti idearikkautta jokaiselle!

Selätetään yhdessä pandemia. Voimaa ja haleja.

Tiina

Hyvää joulua!

Kategoria(t): Askartelu, Sisustaminen, Taide, Tee se itse Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.