Lemmikkien kuvat puulle ikuistettuna

Kuvansiirtoa.

Tyyliä ja tekotapoja on monia. Kotoa nyt sattui löytymään vain erikeeperiä, jota itse käytin.

Olenkin pitkään suunnitellut lisääväni meidän esillä oleviin valokuviin myös kuvia lemmikeistämme. Aina suunnitelma kuitenkin on jäänyt ajatuksen tasolle.

Nyt toteutin.

Tehtävään sopivia, vanhoja liimapuupalkin palasia löysin puuvarastosta. Niihin oli tullut jonkin verran ajan patinaa (harmautta), jotka aluksi hioin pois. Sirkkelillä pätkin sopivaan pituuteen toki ensin.

Nämä olisi voinut ensin pohjamaalata valkoiseksi, että värit olisivat tulleet paremmin esiin. Halusin kuitenkin puunväriä lisää sisustukseen ja jätin tuon vaiheen tietoisesti tekemättä. Nyt ehkä tekisin toisin 🙃

Tulostin lemmikeistä kuvat meidän mustesuihkutulostimella. Jos kuvassa on tekstiä on kuva parasta kääntää peilikuvaksi ennen tulostamista.

Puupintaan levitin kerroksen erikeeperiä. Kovin vahvaa kerrosta ei tarvitse olla, riittää kun sitä vain on alustassa tasaisesti. Kuva alkaa aaltoilemaan kuivuessaan jos liimaa on liikaa. Niin kävi yhdelle koirakuvistani.

Kuva liiman päälle ja kevyesti tasoittelua, ettei jää ilmaa väliin. Annoin kuvien kuivua yön yli seuraavaan päivään. Kuivumisen odottelu on hyvin tärkeää kuvansiirron onnistumisessa.

Kun kuvat olivat kunnolla kuivuneet, asettelin märän talouspaperin tulosteen päälle. Sitten, kun kuva oli kunnolla kastunut aloin poistaa märkää paperikerrosta pienin pyörittävin liikkein. Itse käytin kostutettua talouspaperia ja lopulta pehmeää keittiöliinaa. Kastunut paperi rullautui hiljakseen irti jättäen puupintaan odotetun kuvan.

Paperikerros ei irronnut ensikäsittelyllä kokonaan. Tässäkin osiossa on tärkeää antaa siirtokuvan myös kuivahtaa. Kuivuessaan tuo loppukerros valkoista nukkaa tulee näkyviin. Sitten vaan jatketaan varovaista hieromista kostealla liinalla kunnes pinta on siitä puhdistunut.

Liian kovalla hankaamisella kuvan voi myös pilata. Jos haluaa kuvasta vähän retromman niin puhdistamiseen käytetyllä voimalla pystyy tuohon kuluneeseen lopputulokseen vaikuttamaan.

Viimeistelin siirtokuvat kalustevahalla. Nämä olisi voinut käsitellä myös, joko lakalla tai kynttilävahalla ja silitysraudalla. Valitsin kuitenkin vaivattomimman vaihtoehdon.

Demi (vasemman puoleinen kuva) elää ainoastaan muistoissamme ❤

Nala, Bella ja Hani vaikuttavat tällä hetkellä perheessämme sekä kuvista puutuvat 4 maatiaiskanaa. Kuvat etsivät vielä paikkaansa. Lopputulos kuitenkin enemmän retron puoleen kallistuu.

Ihanaa uutta vuotta kaikille!

Kategoria(t): Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.