Lumipesua matoille ja valokuvat uuteen paikkaan

Ensimmäistä kertaa elämässäni päätin kokeilla toimiiko tuo lumipesu matoille oikeasti. Kolme karvalankamattoa onkin ollut nyt testissä.

Ensimmäinen matto sai käsittelyn eilen siivouksen lomassa. Pidin maton vielä yön yli pakkasessa. Aamulla tamppasin maton kertaalleen, ennen sen kasaan rullaamista. Nyt matto saa eteisessä vielä kuivahtaa ennen varastointia.

En tiedä haluanko vain uskoa, mutta luonnonvalkoinen matto taitaa ihan oikeasti näyttää nyt puhtaammalta 😊

Tamppasin matot ensin telineessä ja annoin hetken tuulettua. Kun matot oli kylmettyneet, siirsin ne hankeen ja heittelin pakkaslunta päälle. Katuharjalla harjasin lumet maton sisään, jonka jälkeen vielä uusi kerros lunta. Matot annoin olla ainakin tunnin lumihauteessa, ennen kuin harjasin perusteellisemmin lumet pois. Toistin tuon prosessin pariin kertaan. Nyt nämäkin saavat tuulettua vielä yön yli mattotelineellä.

Pakkasen puremiksi pääsivät eilen myös meidän peitot ja tyynyt. Voi taivas kun oli raikas vuode nukkumaan mentäessä! Ja raikasta on edelleen.

Varmasti kylmin aika vuodesta on tämä hetki, mutta onnellinen olen puuhellan omistuksesta ja varaavasta takasta. Jonkin verran siitäkin huolimatta, että nämäkin lämmittää, hohkaa kylmä nurkista tupaan.

Tuo virkkaamani matto saakin jäädä nyt olkkariin pidemmäksi aikaa. Lattialämmityksestä on näin enemmän hyötyä, kun lämpö ei pääse lukittumaan maton alle.

Vähän värikkäämpi matto löytyy yläkerran aulasta. Nämä virkatut matot on kevyitä tuuletella ja helppo pitää puhtaana, kun tarvittaessa voi pestä pesukoneessa.

Taustalla näkyykin yläkertaan johtava rappu, jossa aiemmin oli meidän valokuvakollaasi. Eipäs ole enää. Meidän rappuset on sen verran kapeat, että aina vähän jouduttiin kuvia varomaan, kun niissä kuljettiin.

Valokuvien siirtämiseen johti idea vanhasta kirjahyllystä. Tytön huoneessa on ollut jonkun aikaa, minun nuoruudessa ostamani huonekalu, josta hän halusi eroon.

Kyllä, 26v. Sitten ostin itsellleni kirjahyllyn, joka on tallessa edelleen. Siihen kuuluvat nurkkahyllyt eivät mahtuneet tuohon tilaan, mutta ihan sopiva näinkin.

Nyt oli sopiva hetki myös valikoida mitkä kuvista jää esille. Tuonne löysi tiensä myös lemmikkien kuvat.

Bella halus tähänkin kuvaan.

Tällä viikolla tein muuten kaupat uudesta entisöitävästä senkistä. Eli huonekalun entisöinnistä on tulossa juttua jossain välissä. Oon aika innoissani tuosta projektista.

😊

Mukavaa viikonloppua!

Kategoria(t): Sisustaminen Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.