Heräteostoksia kirpputoreilta

Eilen poikettiin kaupunkireissun yhteydessä Ullakolla. Rauhallinen aika, kun koko putiikissa oli ehkä 3 muuta asiakasta meidän lisäksi.

Kerran kuukaudessa tulee sellainen fiilis, että pitää päästä tarkistamaan lähikirppisten tarjonta. Tosin tuli nyt huomattua, että harvemminkin voisi käydä. Tiedä sitten mistä johtuu, mutta samoja tavaroita lojuu useissa hyllyissä kuukaudesta toiseen. Paneekin ihmettelemään, miten jollakin on varaa pitää myyntipaikkaa ikuisesti. Varsinkin kun vaikuttaa, ettei sitä kannattavan myynnin vuoksi pidetä.

Tämän puisen minilipaston löysin 12 eurolla. Vankkaa tekoa.

Tuo paino oli yksi niistä syistä miksi tämän valitsin. Pysyy hyvin paikoillaan, kun laatikoita aukoo. Olisi kiva tietää onko massatuotantoa vai jonkun puusepän taidonnäyte. Vetonupit ruusunmuotoon veistettynä ja lipaston alaosan kaunis kaiverrus vetosi minuun. Viehättävä ja väriltään juuri sopiva meidän keittiöön. Tällä hetkellä käytetään mausteiden säilyttämisessä.

Loppuvuoden löytöjä voisin myös esitellä.

Niistä tulikin keräilykohteita, joihin kirpparireissuilla etsitään jatkossa täydennystä.

Lumme

Design Kerttu Nurminen.

Pienimmissä lumpeissa on Arabian tarrat ja lopuissa Nuutajärvi värtsilä 1793 tarrat. Tähän sarjaan pitäisi löytyä vielä pari maljakkoa lisää.

Oberglas, itävalta. Suunnittelija tuntematon. Kynttilänjalkoja nämäkin. Pallokynttilöille esimerkiksi sopivat. Niitä on mahdollista käyttää myös maljakkoina.

Etsinnässä on vielä sarjan lyhkäisimmät. Sellaisetkin tuli eilen Ullakolla vastaan, mutta ei virheettömät. Ihmetyttää myös miten rikkinäistä yritetään edes myydä ja vielä kuntonsa nähden kovaankin hintaan.

Revontulisarjaa

Design Erkkitapio Siiroinen. Valmistettu 1978-82, Riihimäen lasia.

Niitä on nyt 3 lautasta ja 4 lasia koossa.

Tämä on oikeastaan puolisoni kerämää sarjaa. Tuota sarjaa löytyy usein kirkkaana versiona. Sininen on harvinaisempi. Ja tuota harvinaisuutta edelleen etsitään.

Kivaa, kun on jotain tiettyä etsittävää kirppareilta. Ja aina tietysti kivempaa, kun lopulta jotain löytää ja vielä sopivaan hintaan.

😊

Kategoria(t): Kirppislöydöt, Sisustaminen Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.