Sipulikukkien idätystä ja viherkasveille uudet mullat

Eräänlainen kokeilu tämäkin. Ensi kerta, kun sisätiloissa istuttelen narsisseja sekä tulppaaneita lasimaljoihin. Ehtisiköhän nämä puhjeta kukkaan pääsiäiseksi? Mahdollistakin se on, jos vain auringonvaloa ikkunalaudalla riittää.

Kylmäkäsittelin sipulit kellarissa. Kolmen viikon idätys pitäisi ohjeen mukaan riittää.

Nämä sipulit oli paremminkin tripla ajan tuosta, koska unohdin ne sinne. No, juuret vain voimistuivat tuossa ajassa.

Ladoin sipulit lasikulhoihin, jossa oli hiukan vettä pohjalla. Viikkojen kuluessa sitä pitikin pari kertaa käydä lisäilemässä. Kellarin pimeydessä ja kylmyydessä sipuleihin kasvoi viikoissa runsaat juuret.

Pitäisi kyllä edesauttaa kasvuun lähtöä.

Koska lasiastiat ovat umpinaisia laitoin pohjalle kerroksen ruukkusoraa, ettei sipulit makaisi liiassa kosteudessa. Kunhan nämä ovat sisällä kukkineet, siirrän ne kesällä sitten kukkapenkkiin. Tulppaanisipulit ladoin kahteen eri kerrokseen.

Siltä ne nousee.

Meidän viherkasvitkin sai uudet mullat juurilleen. Katkaisin myös liian pitkäksi venähtäneet vehkat kahteen osaan. Nyt vain jännitän juurtuuko multaan tökätty latvaosa vai ei.

Lohikäärmepuu hätyytteli jo verhotankoa latvalehdillään. Rungon alkupää vain oli kasvussa jäänyt latvaosaa ohuemmaksi. Ajan mittaan olisi katkaissut itse itsensä.

Jotain uuttakin istutin. Sain pari kliivian alkua anopiltani. Toinen kukkasista löysi paikkansa rappusista, viinipulloteline suojaruukkuna. Oli kyllä sellaiset kukanalut, että heikompikin multasormi pitäisi onnistua nämä juurruttamaan.

Mulla on kitunut myös pitkään yksi amatsoninlilja. Sain sitäkin uudet alut ja yhdistämällä vanhan kukan kanssa, toivon lopulta onnistuvani senkin kasvatuksessa.

Eikös ole komea ruukkukin?

Sain senkin 😊

Ainut kukka, joka ehkä tykkäsi vähiten mullan vaihdosta oli köynnökseni.

Suurin osa juurakosta nimittäin hajosi. Nyt lehdet vaikuttavat voimattomilta. Täytyy varmaan yrittää siitä juurruttaa vielä uudet alut, ennekuin se kuoleentuu täysin käsiin.

Tuo mullan vaihto on tosi sotkuista hommaa. Onneksi se kuitenkin on nyt tehtynä. Kasteluveteenkin voi taas lisätä lannoitteita. Lisävoima näille kukkasille tuleekin nyt tarpeeseen.

Ei muuta kun kasvua uuteen kukoistukseen.

🌱

Kategoria(t): Istutukset, Sisustaminen, Viherkasvit Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.