Senkin muutostyö kenkäkaapiksi

Tästä isosta muutoksesta olin alusta saakka innoissani. Edullinen ostos, jonka muutos ei epäonnistuttuaankaan olisi tullut ohentamaan kukkaroani.

Tässä kalusteessa miellytti tuo vintageaika. Nykyhetkeen hyvinkin suosittu malli sisustuksessa. Hinta vain 25 euroa.

Senkki oli tuunattu prinsessahuoneeseen sopivaksi. Pinkki maalipoja, valkoisin vauhtiraidoin. Kaappi oli ainoastaan ulkopuolisin osin käsitelty ja pinta suht siisti. Ainoastaan etulevyjen kulmat olivat kuluneet. Kalusteen muutosprojekti olikin melko vaivatonta toteuttaa. Jo alkujaan oli hyvinkin selvää, että senkki kuuluu palauttaa sen omaan aikakauteen, takaisin 50 luvulle.

Maalia irroittelin suurinosin kuumailmapuhaltimen ja lastan avulla. Ajattelin, että jos lähden hiomaan, saattaa tiikkipinta mennä helposti puhki. Tehokas tuuletus on paikallaan, kun noin maalia poistelee. Nosto-ovi täytyi pitää avoimena, ettei myrkyllysiä yhdisteitä pääsisi hengitysteihin.

Vaikka paljon kulutankin aikaa tuunausprojektien parissa, en ole saanut hankittua vieläkään siihen sopivaa hengityssuojainta. Joka kalusteprojektin kohdalla päätän, että ennenkuin seuraavaa aloitan, on suojain ennen sitä hankittava. Kunnes taas löytyy uusi projekti ja sama ajatusmalli jatkuu.

Senkin ovilevyistä poistin maalin hiomalla. Loppuhionnan tein myös konetta käyttäen. Harmitti vain, kun innoissani tulin hioneeksi parista kohtaa pinnan myös puhki. Mutta onneksi vain parista, eikä petsauksen jälkeen, jäljet enää niin häiritseviä ole.

Ovikiskot piti käsitellä maalinpoistoaineella. Maalijämät sain poistettua tasapääruuvaria sekä metalliharjaa käyttäen.

Kun hiontatyö oli valmis, puhdistin pinnat hiontapölystä vapaaksi paineilmalla sekä ihan kostealla liinalla pyhkien. Puupinnan kostutus takaa petsin tasaisen lopputuksen. Eli tuo pintojen pyhkiminen kostealla liinalla tuleekin tehdä juuri ennen petsin levitystä. Tai ainakin itselläni se tapa on hyvin toiminut.

Tähän kalusteeseen valitsin väriksi tiikin, sen puumateriaalin mukaan. Yksi käsittely riitti Liberon spriipojaisella petsillä. Pieni purkki riitti tähän hyvin. Hinta oli hiukan noussut Prisman hyllyssä ja purkki maksoikin nyt 17 euroa. Muuta ei tarvinnutkaan tähän muutostyöhön hankkia sillä kaappiin oli jäänyt tikkurilan Unica akva lakkaa juuri sopivasti.

Tällä kerralla lakkauksen toteutin pensselivedoin. Lakka levittyikin tasaisesti.

Koska projekti olisi päätyvä kenkäkaapiksi eteiseen, päätin yhden kerroksen lakkaa riittävän. Päälyosan maalaan ehkä joskus toistamiseen. Nyt se sai kelvata tällaisenaan.

Senkille tuli valmistuttuaan hinnaksi 42 euroa, joka on mielestäni tämän aikakauden kalusteelle halpa hinta.

Ja eteinen näyttää taas paljon kivemmalta.

😊

Kategoria(t): Huonekalujen kunnostaminen, Sisustaminen, Tee se itse, Vintagea Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.