Tulppaanit kukkii jo! Kirjataulujen kehyksien muutos

Auringonpaiste ikkunalaudalle on antanut tulppaaneille yllättävän nopeaa kasvuvoimaa.

Kukapa ei auringonpaisteesta voimaa saisi?

Helmikuun 17. päivä istuttelin kylmäkäsitellyt juurakot multaan. Suotta jännitin, ehtisikö edes pääsiäiseksi kukkimaan. Nämähän kukkii jo nyt! Sipuleita on tuossa lasimaljassa kahdessa eri kerroksessa. Ihan sillä, että kukinta jatkuisi pidempään.

Ihastuttavia!

Sipulikukkia onkin jatkossa oltava myös huonekasvatusta varten. Kun vain kylmäkäsittelee sipulit ja avittaa juuret kasvuun niin ruukkuihin voi istutella vaikka mitä ihania kevätkukkia. Samaan aikaan tulppaanien kanssa istutin myös narsisseja. Ne tosin vielä ovat kasvuvaiheensa alkutekijöissä, mutta saattavat pääsiäiseksi hyvinkin ehtiä.

KIRJATAULUJEN KEHYKSIEN UUDISTAMINEN

2017 joulukuussa tein vanhoista kirjoista taulut, jotka kehystin ajan patinoimalla laudalla. Tuohon vanhaan artikkeliin pääset suoraan täältä, jos niiden tekotapa kiinnostaa.

Nuo taulut päätyivät välillä varastoon, koska tykkään vaihtelusta sisustuksessa. Tänään miellyttänyt asia tai esine ei välttämättä olekaan niin kiva, parin viikon tai kuukausien päästä.

Yksi päivä varastoa tutkiessani, nämä tulivat uudelleen vastaan.

Tuo kehyksien patina ei miellyttänytkään enää silmää. Niistä sai myös helposti tikkuja sormiin, joten oli aika uudistaa ne kokeilumielessä. Eli jos homma ei onnistuisi, olisi ainakin yksi syy enemmän päästä niistä eroon.

Purin kehykset osiin ja maalasin ne mustalla kalustemaalilla. Seuraavana päivänä maalin kuivuttua, hioin maalatut kehykset. Raakapontin pinnassa oli uria, johon maalia jäi hionnan jälkeen juuri sopivasti. Kun laudan pinta oli hiottu sormiystävälliseksi (ei tulisi enää tikkuja sormiin), sipaisin pintaan vielä kerroksen antiikkipatinaa.

Kuivaus ja uudelleen kasaus ja tsadaa..

Taulut pääsivät tutulle paikalleen. Ja muutoskin miellyttää taas omaa silmää.

Kategoria(t): Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.