Pääsiäismuna somiste

No niinhän siinä sitten kävi, ettei narsissi ehtinyt pääsiäiseksikään kukkaan. Lehtiä sentään kasvattaa. Anopilta saamani kaunis kalla tuo sensijaan meille tuota pääsiäisen tuntua värillään. Ihana kukka ❤

Mulla oli idea tehdä vain pari isoa munaa somisteeksi, joihin olisin laittanut helmililjapurkit sisään. Mitäs jätin liljahankinnan pääsiäisen tietämille, ilmanhan silloin jää. Ihan kivoja lopuksi tuli, kun jyrsijänheinäpedin tein keramiikka-kanoille ja lisäilin rusettinauhat.

Nuo somistemunat tein talouspaperista ja kovetin vesi-sokeriseoksella. Saman verran vettä ja sokeria on sekoitussuhde. Esim. 2dl sokeria ja 2dl vettä. Tuo nestemäärä riittikin yhteen palloon ja talouspaperiarkkeja meni noin 15kpl/ilmapallo. Työskentelytaso on syytä suojata askartelun ajaksi ja mahdolliset roiskeet pikimmiten pyhkiä pois. Kuivahtaa muuten tiukasti kiinni kalusteen pintaan.

Jätin molempiin palloihin yhdelle sivulle pyöreän aukon. Ajatus oli, että tuosta aukosta voisi somisteet asetella ja valmiin munan voisi ripustaa vaikka roikkumaan.

Talouspaperiarkin puolitin aina kahtia ja niitä palasia sitten kastelin vesi-sokeriseoksella, kun pallon pintaan niitä asettelin. Kerroksia tuli kaikkiaan n.3. Tuohon aukon kohtaan asettelin aina yhden arkin, johon olin leikannut pyöreän reiän.

Sitten vain pallot kuivamaan yön ylitse. Laitoin ne kuivumisen ajaksi jälkiruokakippoihin.

Pallot kuivui koviksi vuorokaudessa. Jos haluaa koristemunalleen sileän pinnan, silloin on valittava pintakerrokseksi jonkin muun, kuin talouspaperi.

Aukon reunoja koristeleikkasin vielä saksilla ennen niiden täyttöä.

Näitä somistemunia olisi voinut koristella runsaamminkin. Nyt kuitenkin vähempi tuntui paremmalta ajatukselta.

Pinkki koristenauha löytyi Prismasta. Höyhenet on aikoinaan kerätty omasta kotikanalasta.

Toisen koristemunan tein riippuvaksi koristeeksi. Ilmapallon solmukohdan aukosta oli helppo pujottaa solmittu makrameepunos, josta tein ripustuslenkin.

Tässäpä meidän pääsiäiskoristukset kaikkineen sitten ovatkin.

Ja pääsiäistrulleille on varattu vähän virpomispalkkaa.

Ihanaa pääsiäistä kaikille!

🐣

Kategoria(t): Askartelu, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.