Lumihiutaleita

Ulkona vuorottelevat vesipisarat ja lumihiutaleet. Ne käyvät jatkuvaa taistoa siitä kumpi on hallitsevampi osapuoli. Täytyy kyllä todeta, että vesipisarat ovat mielestäni jo voiton puolella. Silti tänäänkin, sinnikkäästi vielä kuura pitää puiden oksista kiinni ja jäljellä olevat jää- ja lumikasat itsensä koossa.

Kenellekään ei ole itsestään selvää kumpi vie lopulta joulusäässä voiton.

Monena jouluna olen ihastellut netissä muiden tekemiä lumihiutalekoristeita. Nyt päätin itsekin kokeilla. Vaikka netti pursuaa suuntaa antavia ohjeita, en tarpeeksi yksinkertaista näin aloittelijalle meinannut löytää. Muutaman hiutaleen kuitenkin sain lopulta aikaiseksi.

Kolme kierrosta virkaten ja hiutale oli valmis. Katsoin ohjeen täältä ja lopulta muokkasin hiutaleiden mallia oman maun mukaan. Noita ketjusilmukkasakaroita on helppo tehdä. Ohjeessa neuvottiin tekemään piilosilmukka samaan silmukkaan aina ketjulenkin valmistuttua. Minä tein lopulta kiinteän silmukan, koska lopputulos näytti silloin paremmalta. Samalla kun ensimmäisiä kierroksia virkkasin, lisäsin pari ketjusilmukkaa lisää kierrokseen. Jos en näin tehnyt alkoi hiutaleen reunat kääntyä kupille.

Silitin ensin valmiit hiutaleet. Sen jälkeen pensselöin ne erikeeperi-vesi seoksella (molempia yhtä paljon) ympäriinsä. Nuppineuloilla kiinnitin styrox levyyn ja annoin kuivua yön yli. Ryhdikkäiksi tärkkääntyneisiin hiutaleihin pujotin hopealangan. Nämähän olisi voinut koristella vielä vaikka helmillä, mutta sellaisenaankin ovat riittävän kauniita.

Meidän joulu on maltillisesti koristeltu.

Nämäkin hiutaleet koristavat nyt ainoana ”uutena” koristeena meidän joulukuusta.

Siellä täällä jotain pientä ja jouluista, joka on helppo kerätä pois. Mahdollisesti jo ennen loppiaista tai jopa uuttavuotta.

Meidän talon ainut joulukalenteri. Pakko paljastaa, että numeroa ei tule muutettua välttämättä edes joka päivä.
Äidin tekemät käpytönttuasetelmat pääsevät joulunajaksi esille.
Olohuoneessa on huonekalujen myötä aina jouluista väriä.
Yläkerran joulutunnelmaa.
Viimevuotiset käpyhyasintit ovat säilyttäneet värinsä, evätkä ne aiheuta allergiareaktioita hajuttomuudellaan.

Tuli sitten valkea joulu tai ei haluan toivottaa teille lukijani hyvää ja rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta! Lämmin kiitos vierailustanne Vällylässä ja erityiskiitos myös niistä kommenteista, joita olen muutamista artikkelistani saanut. Sydäntä lämmittää lukea palautettanne. Viestisi kertoo myös siitä, että olet jaksanut lukea tekstini. Ensivuonna palataan, toivottavasti myös uusin, iloisin ideoin.

Kategoria(t): Askartelu, Käsityöt, Sisustaminen, Tee se itse Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.